Danielle Cabri

Trainingsdag Dry Needling

 

Ter verlenging van mijn licentie wordt er 27 maart a.s. een trainingsdag georganiseerd.

Deze trainingsdag biedt de mogelijkheid om te werken op spieren die je in de praktijk niet zo frequent behandelt, technieken te laten controleren en verfijnen, nieuwe technische varianten in te brengen en te bediscussiëren en casussen te bespreken.

 

Gewrichtstherapeut Schouder & Schoudergordel

In deze cursus wordt dieper ingegaan op het onderzoek van schouder en schoudergordel en de pathologie die daarbij tevoorschijn kan komen. Er worden veel voorkomende problemen in de schouder besproken, natuurlijk met de bijbehorende testen om dit in de praktijk op het spoor te kunnen komen.

Zo is er extra aandacht voor:

 • oorzaken van pijn bij het acromion;
 • problemen met de vaat-zenuwstreng;
 • peesinklemmingen;
 • oorzaken van een (deels) pijnlijk bewegingstraject;
 • laesies van de rotatorencuff;
 • labrum rupturen;
 • schouderinstabiliteit.

Uiteraard worden de (on)mogelijkheden om dit in de eigen praktijk te behandelen uitgebreid besproken tijdens zowel het onderzoeksdeel als het therapiedeel.

In het therapiedeel is veel aandacht voor de beweeglijkheid van alle afzonderlijke gewrichten en mogelijkheden om bewegingsproblemen in deze gewrichten op te lossen.

In de cursus wordt duidelijk dat veel van de besproken schouder- en schoudergordel problemen samenhangen met een goede gewrichtsfunctie. Door de mobiliteit van het betrokken gewricht te optimaliseren, kunnen veel van deze problemen worden opgelost.

 

Medical Taping verdieping

Na het volgen van de basis cursus kan het Medical Taping Concept in de praktijk worden toegepast, maar zijn nog niet alle technieken de revue gepasseerd. De technieken voor gevorderden komen in deze eendaagse cursus aan bod.

Extra technieken die aan de orde komen zijn:

 • fascietechnieken,
 • correctietechnieken
 • jiggletechnieken
 • tapen tijdens beweging

Aan de hand van theoretische en praktische casuïstiek worden de technieken voor gevorderden geleerd.

Dit is een opleiding waarbij je met een tape die lijkt op de menselijke huid lichamelijke functies verbetert en gekwetste spieren en gewrichten ondersteunt. Medical tape kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. De tape wordt vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren. De tape kan ook gebruikt worden voor vermindering van zwelling, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

  

Gewrichtstherapeut module Heup & Bekkengordel

Omdat de functie van het heupgewricht en de gewrichten van de bekkengordel sterk samenhangen, is voor deze combinatie gekozen.

In de module Heup & Bekkengordel wordt uitgebreid ingegaan op bewegingsproblemen die hun oorzaak hebben in deze gewrichten.

Een kleine greep uit de onderwerpen die aan de orde komen:

 • waarom liesblessures van voetballers vaak te maken hebben met een gewrichtsprobleem in de heup en hoe dit behandeld kan worden;
 • hoe een blokkade van de bekkengewrichten vastgesteld en behandeld kan worden;
 • wat het verschil is tussen een geblokkeerd SI-gewricht en een bekkenverwringing;
 • waarom bekkengewrichten de oorzaak kunnen zijn van lage rugklachten en hoe dit behandeld kan worden. 

 

 

Gewrichtstherapie Elleboog, Pols & Hand

Alle gewrichten van de elleboog, de pols en de hand komen in deze module aan de orde. De pols, de hand en de vingers vormen een logische eenheid. Omdat de bewegingsmogelijkheid van radius en ulna zowel belangrijk zijn voor de pols als voor de elleboog, ligt ook deze samenvoeging voor de hand. 

Ook deze module is een tweedaagse cursus. Stap-voor-stap wordt op de eerste dag het onderzoek van alle betrokken gewrichten doorgenomen. De tweede dag staat in het teken van de behandelmogelijkheden.

Er komen veel, zeer diverse, praktische onderwerpen aan de orde. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het behandelen van tennis- en golfellebogen, maar bijvoorbeeld ook aan de behandeling van een polsganglion, een carpaal tunnelsyndroom en problemen met het zadelgewrichtje van de duim.

Wat te doen als een push-up klachten geeft in de pols? Of pijn bij werpen, knijpen of wringen?